Friday, May 23, 2008Den romantiska komedifilmen
”Min brors flickvän”

Filmen börjar med Dan Evans (Steve Carrell) som fixar allt hemma och skriver på sin spalt ”Dan in Real Life”. Dan Evans (Steve Carrell) som är änkeman, arbetar som författare av en rådgivningsspalt och uppfostrar samtidigt sina tre döttrar, tar med sig familjen på släktträff hos sina föräldrar. Under ett besök i en butik träffar han den underbara, mystiska Marie (Juliette Binoche) och kärlek vid första ögonkastet uppstår mellan de båda redan i butiken. Tyvärr får Dan en riktig chock när han kommer hem och inser att hans egen bror’s nya flickvän är just Marie han nyss träffat i butiken.

Kan det bli mer komplicerat än detta?

Rollen som Dan Evans passar (Steve Carrell) väldigt bra. Han är den perfekta typen för denna typ av roller. Första scenen med Marie (Juliette Binoche) är han mycket effektiv och överraskande, och de passar verkligen som ett äkta film-par. Underbart att se Rhode Island under hösten, också kul med flera roliga scener, som när Dan tar med några av barnen på en utflykt och undervisar dem i livets ”up’s and down’s”. Originaltiteln ”Dan in Real Life” är titeln på Dans spalt, och uppenbarligen är tanken att för första gången på mycket länge ska man här tampas med ”The real life” det verkliga livet. Det kan kännas overkligt ibland, men man får förstå att Dans bror aldrig kommer ha en chans på hans flickvän Marie (Juliette Binoche) Flera pinsamma och dråpliga situationer gör att filmen verkligen håller, och man får sig en rejäl dos av realistiska konflikter människor emellan.

För min egen del kan tyckas att filmen har sina svaga sidor, men i det stora hela uppskattar jag den verkligen. Jag tycker om romantiska komedier, och en film som denna blir man bara glad av.
För galapremiärfesten på biografen Scandia stod
som alltid gör underbara arrangemang med mat och dryck på alla events.

No comments: